GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A webáruházunkban minőségi képeket biztosítunk bútorainkról. Ha élőben szeretné megnézni, kipróbálni őket, akkor erre Kaposváron, Dombovári út 1. szám alatti bemutatótermünkben van lehetőség. Ezen kívül egy virtuális bemutató teremben is megtekintheti kiállított darabjainkat. A lenti képre kattintva virtuális bemutatótermünkbe kerül. 

Cégünk egyedi bútorokat készít. A képen látható termékek kerülnek legyártásra, a kért specifikációk és méretek alapján. Nagy előny, hogy az Ön igényei alapján gyárjuk le a termékeket, manufaktúra rendszerben. Az átlagos elkészültségi idő 4-6 hét között mozog. Ezek után kerül szállításra a termék, vagy termékek. 

Az alap szállítási szolgáltatás 750.000.- Ft feletti megrendelés esetén ingyenes, ez alatt 25.000.- Ft szállítási díjat számolunk fel!

A bútorokat az – ágyak kivételével – összeszerelt állapotban szállítjuk.

Alap szállítás:

– a szállító egyedül érkezik

– a vásárlónak biztosítani kell a segítséget (minimum egy rakodásra alkalmas személy)

A vásárló az alap szállításon felül kérhet extra szállítási szolgáltatást:

Extra szállítás:

– 39.000.- forintért vehető igénybe

– a szállító rakodó személyzettel érkezik,

– a rakodást kollégáink végzik

– bútoelemeket beszereljük 

– a helyükön beállítjük

– a csomagolóanyagot elszállítjuk

Személyes átvétel

Előzetes egyeztetés alapján az alábbi pontokon van lehetőség személyes átvételre.

7400 Kaposvár Dombóvári út 1.

Személyes átvétel esetén csak készpénzes fizetésre van lehetőség. Ilyen esetben a szállítási díj 0 Ft.

Az alap kiszállítás utcacímre való eljuttatást jelent, nem tartalmazza a bútornak a Vevő lakásába való bevitelét. A szállító egyedül megy, kérjük, gondoskodjon segítségről! Természetesen felár ellenében tudunk biztosítani plusz rakodó személyzetet is. Emeletre való szállítás esetén felárat kell fizetni a szállítónak, “Extra” szállítási csomag esetén is!

  1. A megrendelés beérkezése után válasz e-mail-ben küldünk egy visszaigazolást a várható szállítási határidővel, és a fizetési kondíciókkal.
  2. A gyártás megkezdéséhez 50% előleget kérünk, amihez a szükséges adatokat (cégnév, bankszámlaszám) az összesítőben küldünk. Az átutalt összegről az utalás beérkezésének napján ÁFÁ-s számlát küldünk.
  3. A fennmaradó összeget csak a szállítás napján kell fizetni a sofőrnek.
  4. Az elkészült termék szállítása előtt telefonon értesítjük a szállítás napjáról.

A tömörfa bútorok számára ideális körülmények a 20-22 °C-os átlaghőmérsékleten és 50-60 %-os páratartalomon adottak. Ezen határértékek garantálják, hogy a bútorok  nem fognak jelentősen vetemedni sem megrepedni.  Abban az esetben, ha a fenti határértékektől tartósan eltér a helyiség klímája, a bútorokon természetes repedések jelenhetnek meg, illetve vetemedés indulhat meg. Fontos, hogy a bútordarabokat ne tegyük ki közvetlen hőnek, így tartsuk távol őket a direkt hőforrásoktól és az állandó napfénytől.

ÁPOLÁSI JAVASLAT

Avagy hogyan őrizheti meg bútorai szépségét az idők végezetéig.

Javítókészlet

A LAMELLO tömörfa bútorok javításához és ápolásához a BIOFA által gyártott, kimondottan erre a célra létrehozott készletét javasoljuk.

A webáruházból történő rendelés során a javítókészletet minden étkezőasztalhoz ajándékba adjuk, de Önnek lehetőség van bármikor, bármelyik bútordarab mellé beszerezni belőle.

A készlet tartalmaz egy speciális olajkeveréket, egy gyapjúrongyot és a külnböző szemcsefinomságú csiszolópapírokat és pedeket.

Lamello bútorok, GYIK

1.  Ápolás, polírozás

A fafelületek ápolásakor a gyapjúrongy segítségével hordjunk a fafelületre egy kevés olajat, majd kb. 15-20 percen át polírozzuk. 

2. Tisztíás

Kisebb szennyeződéseknél öntsünk kevés olajat a szennyeződés helyére, ami néhány perc alatt feloldja a szennyeződést a bútor felületén. A gyapjúrongy segítségével távolítsuk el a maradék olajat, majd az első pontnak megfelelően polírozzuk le a bútort.

Makacs szennyeződések esetén az olajkeveréket 15-20 percig hagyjuk a felületen, majd a szennyeződés mértékétől függően fehér peddel, szürke peddel vagy P240-es csiszolópapírral, szálirányban dörzsöljük meg a felületet. Az így feloldott szennyeződést gyapjúronggyal távolítsuk el, majd végül az első pontnak megfelelően polírozzunk.

Lamello bútorok, GYIK

3. Karcolások kezelése

Öntsünk az olajkeveréket a karcolás helyére, majd 20 perc elteltével a gyapjúronggyal polírozzuk át. Szükség esetén ismételjük meg a műveletet.

4. Horpadások, mélyedések javítása

A benyomódások helyét először alaposan csiszoljuk át, majd egy kellően nedves ronggyal alaposan vizezzük meg. Fél óra elteltével egy vasaló segítségével a horpadás helyén gőzöljük ki a sérülést. 

Fontos, hogy a vasaló ne érintse közvetlenül a faanyag felületét!

A felület teljes száradása után P150, P180 vagy P240 szemcsefinomságú csiszolópapírral csiszoljuk meg a sérülés helyét, ezt követően bőven tegyünk olajat a felületre és 15-20 perc elteltével polírozzuk meg.

Lamello bútorok, GYIK

FIGYELEM!

Minden olajjal átitatott rongy, ped, csiszolópapír vagy más munkaeszköz öngyulladásveszélyes! A használatot követően ezeket az eszközöket vízzel megtöltött fémedényben áztassuk ki, majd kiterítve hagyjuk megszáradni.

 

NEM KAPOTT VÁLaszt a kérdésére?

ÍRJON NEKÜNK

Bármilyen kérdése van, írja meg nekünk, vagy hívjon fel bennünket. 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot és megválaszoljuk kérdését. 

Nyitvatartásunk: 

Hétfőtől-Péntekig 8.00-16.00

Telefonszámunk: +36 20 473 2443

Üzenetküldés

Egyéb kérdése van, írja meg az alábbi felületen

Close Menu
×

Cart