5 TIPP A KÖRNYEZETBARÁT LAKBERENDEZÉSHEZ

Az életünk legtöbb területén ma már természetes, hogy komoly figyelmet fordítunk arra, hogy a mindennapok során a lehető legjobban óvjuk a környezetünket. Odafigyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre, műszaki cikkeink fogyasztására vagy épp autónk károsanyag kibocsájtására. De mi a helyzet akkor, amikor olyan termékek vásárlásra adjuk a fejünket, amelyek évtizedeken át a közvetlen közelünkben, az otthonunkban kapnak helyet? Hogyan legyünk tekintettel saját magunk és környezetünk védelmére akkor, amikor bútort választunk?

1. Kerüld a bútorlapot, válassz tömörfából készült darabokat

A bútorlapok összepréselése során magas formaldehid tartamú vegyi anyagokat használnak, amelyek folyamatosan párolognak ki a különböző elemekből, még akkor is amikor már a lakásodban vannak. A bútorlapok vonzó külsejének biztosításáért felelős dekorfóliák egy az egyben műanyagból készülnek, ráadásul már a legkisebb sérülés esetén sincs lehetőség az ilyen felületek javítására. A tömörfa bútorok ezzel szemben közelebb hozzák otthonodba a természetet, magas minőségük miatt pedig szinte bármilyen károsodás esetén megjavíthatók, így egy életre szólnak.

, 5 tipp a környezetbarát lakberendezéshez
Az ALEA bútocsalád tömör tölgyfából, klasszikus formaterv alapján készül. A képre kattintva a termékcsalád oldalára jut!
, 5 tipp a környezetbarát lakberendezéshez
A LAMELLO sajátgyártású TEANO bútorcsaládja diófából. A megtekintéshez katt a képre!

2. Csak fenntartható erdőkben termett fából készült termékek jöhetnek szóba

A fakitermelés területén is léteznek olyan módszerek, amivel fenntarthatjuk a természet egyensúlyát. A megfelelően és megfelelő helyekről betakarított és feldolgozott fák, illetve a folyamatos utánpótlás ültetése megelőzi az felesleges fakivágásokat és lehetővé teszi a fa megújuló erőforrásként történő használatát.

, 5 tipp a környezetbarát lakberendezéshez
A LAMELLO bútorokhoz a Dél-Dunántúl fenntartható, tanúsított erdői adják a legnemesebb faanyagokat.

3. A lakberendezés során is keresd a helyi terméket

Mire egy multinacionális üzletláncból kiválasztott termék eljut a lakásodba elképesztő hosszú utat tesz meg. Ezért is érdemes körülnézned a magyar termékek között, hiszen a hazai gyártású bútor esetén nem csak a – felesleges szállítással keletkezett – károsanyag kibocsájtástól mentheted meg a földet, hanem a magyar bútoripar szereplőit is támogatod.

, 5 tipp a környezetbarát lakberendezéshez
Az ELO bútorcsaládot az első lépéstől az utolsóig Magyarországon, Kaposváron fejlesztettük. Egy kattintást követően érdemes megtekinteni a család többi elemét is!

4. Ne pillanatnyi trendek után menj, válassz időtálló darabokat

A hosszú élettartam titka nem csak a kimagasló minőség, hanem az időtálló design is. A tökéletes bútor kiválasztása során mindig ügyeljünk arra, hogy ne a villámgyorsan változó lakberendezési trendek nyomán keressünk, hanem válasszunk örök darabokat. A natúr felületek és letisztult vonalak garanciát jelentek arra, hogy egy-egy tömörfa bútorunkra évtizedek múltán is örömmel pillantsunk rá a szoba ajtajából.

, 5 tipp a környezetbarát lakberendezéshez
Üveges tölgyfa szekrény a LAMELLO kínálatából. A megtekintéshez katt a képre!

5. Legyen praktikus!

Egy átalakítható étkezőasztal, egy rejtett fiók a vitrinben vagy felnyitható dohányzóasztal lehetővé teszi, hogy egy-egy darabot többféleképpen is használni tudj, nem is beszélve arról, hogy az ilyen bútorok a mindennapokat is színessé és praktikussá teszik.

, 5 tipp a környezetbarát lakberendezéshez
Az ALEA bútorcsalád meghosszabítható étkezőasztalának speciális szerkezete.

+1 Nézd meg az alábbi kisvideót, less be a kulisszák mögé!

Videó lejátszása

Végül pedig következzen egy ízelítő kedvenceinkből!

Close Menu
×

Cart